|

Bayramda 318 kişi katledildi

.
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 23:48 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Bayramda 318 kişi katledildi
Bayramda 318 kişi katledildi

İsrail''in Gazze Şeridi''ne Ramazan Bayramı''nda düzenlediği saldırılarda 318 kişinin hayatını kaybettiği, 980 kişinin yaralandığı bildirildi. Öldürülenlerin çoğu yine kadınlar ve çocuklardan oluşuyor. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh da, İsrail''in bayram boyunca Gazze''ye düzenlediği saldırılar sonucu 9''u tamamen 13''ü kısmen 22 caminin yıkıldığı bilgisini verdi.

Yaralıların çaresizliği

Saldırıların aralıksız devam etmesi nedeniyle itfaiye ve kurtarma ekipleri enkaz altında kalan Filistinlilere ulaşamıyor. Zira İsrail ordusu Gazze''de hareket halinde olan her şeyi vuruyor. Yaralı sayısı 7 bin 700''e ulaştı. Hastanelerde binlerce yaralıya bakmak için kısıtlı sayıdaki doktor ve sağlık ekibi 24 saat çalışıyor. İlaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı had safhada. Hastane odalarında yer kalmadığı için birçok yaralıya koridorlara serilen battaniyeler üzerinde bakılıyor.

Şecaiyye'de feryatlar

İsrail''in Gazze''ye yönelik günlerdir devam ettirdiği saldırılarda Şecaiyye''de pazar yeri yakınına isabet eden şarapnel sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren Layan el-Silk (3) isimli kız çocuğu ve Filistinliler için cenaze töreni düzenlendi.

10 yıl önce