|

Bedii'nin tutuklanmasına sevindiler

Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) muhalif liderler, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin gözaltına alınmasını memnuniyetle karşıladı.

Aa
00:00 - 20/08/2013 Salı
Güncelleme: 23:12 - 20/08/2013 Salı
Yeni Şafak
Bedii'nin tutuklanmasına sevindiler
Bedii'nin tutuklanmasına sevindiler

UKC liderlerinden Mahmud el-Alaylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bedii'nin yakalanması 30 Haziran Devrimi yürüyüşünün tamamlanmasında önemli bir adım. Bu devlet ile terör arasındaki mücadelenin bir parçası. Bedii'nin gözaltına alınması, İhvan'ın sinir sisteminin çökmesine neden olacak ve Mursi'yi destekleyenlerin ruh hallerini olumsuz yönde etkileyecek" ifadesini kullandı.

Mısır Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkan Yardımcısı İmad Cad da "İhvan'ın başı olması hasebiyle Bedii'nin yakalanması, devletin, İhvan'ın liderlerini kovuşturma çabasının başarısı olarak değerlendirilebilir. Bedii'nin yakalanması, Mısır sokaklarındaki şiddet olaylarını bitirmeyecek aksine İhvan mensuplarının öfkesini arttıracak ve şiddet olaylarını tırmandıracak" iddiasında bulundu.

Temerrüd (İsyan) Hareketi kurucularından Muhammed Abdulaziz ise "Bedii'nin yakalanması, devrim yolunda ilerlerken terörle mücadele ve İhvan'ın bitirilmesi konusunda atılmış önemli bir adımdır" değerlendirmesini yaptı.

Bedii, başkent Kahire'deki Medinetu'n-Nasr (Nasrcity) bölgesinde bulunan Rabiatul Adeviyye Meydanı yakınlarındaki bir dairede yakalanmasının ardından, yoğun güvenlik önlemleri altında, 3 Temmuz askeri darbesinden sonra tutuklanan çok sayıda İhvan ve İslami parti liderinin de bulunduğu El-Akreb Hapishanesine nakledilmişti.


11 yıl önce