|

Belçika'dan İsrail'e kınama

Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, İsrail'in Gazze'de orantısız güç kullanmasını ve Şucaiyye mahallesinde yaptığı saldırıyı kınadı.

Aa
00:00 - 22/07/2014 Salı
Güncelleme: 11:55 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Belçika'dan İsrail'e kınama
Belçika'dan İsrail'e kınama

Di Rupo, yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu'da şiddet patlaması, trajik sivil kayıplar ve insani durumun sürekli kötüleşmesinden "dehşete düştüğünü" belirtti.

'İsrail orantısız güç kullandı'

Belçika Başbakanı Di Rupo, "İsrail'in meşru güvenlik ihtiyacını kabullenmekle birlikte İsrail ordusunun Gazze'nin Şucaiyye mahallesine yaptığı saldırı dahil olmak üzere tamamen orantısız güç kullanmasını kınıyorum" dedi.

İsrail ve Hamas arasında derhal ateşkes sağlanması ve tarafların uluslararası hukuka tam saygı göstermesi çağrılarına katıldığını belirten Di Rupo, Brüksel'de bugün toplanan AB dışişleri bakanlarından ve uluslararası toplumdan şiddetin sona erdirilmesi ve İsrail ile Filistin'in kalıcı çözüm müzakerelerine geri dönmesi için baskıyı artırmalarını istedi.

Elio Di Rupo, "Uluslararası toplum Gazzeliler dahil bölgede ikamet eden herkesin kabul edilebilir şartlarda yaşamını güvence altına almak için her türlü çabayı göstermelidir. İsrail'in güvenlik ihtiyacının güvence altına alınması, diğer unsurlar yanında Gazze'ye ve Gazze'den insani yardım, ticari mal ve insan akışının derhal, sürdürülebilir ve ön şartsız olarak başlatılması anlamına da geliyor" dedi.

İsrail ordusunun dün Gazze'nin Şucaiyye mahallesine düzenlediği saldırılarda 72 Filistinliyi hayatını kaybetmiş, 400'den fazla kişi yaralanmıştı.

10 yıl önce