|

Bosna Hersek'te 'Kütahya Camisi' ibadete açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, Kütahya'dan hayırseverlerin destekleriyle Bosna Hersek'in Tesanj kentinde yaptırılan 'Kütahya Camisi', törenle ibadete açıldı.

Aa
00:00 - 16/07/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:37 - 16/07/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Bosna Hersek'te 'Kütahya Camisi' ibadete açıldı
Bosna Hersek'te 'Kütahya Camisi' ibadete açıldı

Kütahya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya'nın kardeş şehri Tesanj'da caminin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, inşaatta emeği geçenleri kutladı.

İslamiyet'i 'bir sevgi dini' diye niteleyen Çiftçi, şöyle devam etti:

'Kainat, ilahi sevginin bir eseridir. Her zerrede bu sevgiyi görmek mümkündür. Gönüllerin sevgiyle dolduğu, kalemlerin 'sevgi' yazdığı, dillerin sevgi konuştuğu, silah seslerinin değil, sevgi cümlelerinin semayı doldurduğu, anaların gözyaşı dökmediği, çocukların gelecekten emin olduğu bir dünya, hepimizin geleceği olsun inşallah. Bosna Hersek bizim sılamız, başta Boşnaklar olmak üzere tüm Bosna Hersekliler ailemizdir. Biz her zaman sizlerin gönlünde ve yanında olacağız. İnanıyoruz ki, Bosna Hersek, Avrupa'nın ve dünyanın parlak yıldızlarından biri olacaktır.'

Çiftçi, camilerin, birlik ve beraberliğin manevi tapuları olduğuna işaret ederek, dünya semasını andıran gök kubbesi, yükseklere doğru uzayıp giden minaresi ve müştemilatıyla bir cami yapmak ve içinde huzurla ibadet edilmesini sağlamanın, bahtiyarlıkların en güzellerinden biri olduğunu bildirdi.

Camilerin, Kütahya ve Tesanj gibi aralarında mesafeler olan kardeş şehirlerin manevi anlamda bütünleştiği mekanlar olduğunu belirten Çiftçi, 'Burada okunan her ezan, kılınan her namaz, aramızdaki bağın güçlenmesine, birbirimizi her vakit hatırlamamıza ve dua etmemize vesile olacaktır' ifadesini kullandı.

Daha sonra, yaklaşık 300 bin lira harcanarak inşa edilen cami açılarak, katılımcılar tarafından bölümleri gezildi.

Törene, Bosna Hersek İslam Toplumu-İslam Cemaati Tesanj Yönetim Kurulu Meclis Başkanı Zehrudin Krusko ve Meclis Başimamı Fuad Ömerbasic ile Tesanj halkının yanı sıra Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Belediye Meclisi üyeleri Necati Kaymak, Hasan Basri Hürata ve Faruk Özleblebici katıldı.

12 yıl önce