|

Boston'da şüpheli paket paniği

ABD'de geçen yılki Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırılarda yaşamını yitirenleri anma etkinliklerinin hemen ardından olay yerinde unutulan ve polis denetiminde patlatılan şüpheli çantalar, Amerikalılara korku dolu dakikalar yaşattı.

Aa
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 08:13 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Boston'da şüpheli paket paniği
Boston'da şüpheli paket paniği

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in de katıldığı, anma programlarının ardından kentte şüpheli çanta paniği yaşandı. Bayrak töreni ve saygı duruşu töreni yapılan maratonun "finish" çizgisi yakınlarında etkinlikten yaklaşık 4 saat sonra fark edilen şüpheli 2 sırt çantası güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Boylston Caddesi'ni gün içinde ikinci kez yaya ve araç trafiğine kapatan polis, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonunda çantaları patlatmak zorunda kaldı.

Boston halkının endişe içinde izlediği çalışma kapsamında çantaları ilk olarak bir bomba imha uzmanı inceledi. Daha sonra uzaktan kumandalı robotla açılmaya çalışılan çantalar, yine bomba imha uzmanı tarafından hazırlanan düzenekle patlatıldı.

Vatandaşları oluşturulan güvenlik çemberi dışında tutan polis, olası bir patlamaya karşı olay yerinden geçen metronun seferlerini de durdurdu.

Çantaların patlatılmasının ardından uzun süre daha cadde trafiğe kapalı kaldı. Çantalardan tencere gibi mutfak eşyası çıktığı, bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


10 yıl önce