|

Bu sefer sokaklarda olma sırası onlarda

Polisler, 12 kentte protesto gösterisi düzenledi

Aa
00:00 - 7/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:23 - 7/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Bu sefer sokaklarda olma sırası onlarda
Bu sefer sokaklarda olma sırası onlarda

Mısır polisi, ''polisin siyasi çatışmalara dahil edilmesi, can güvenliğinin sağlanmaması ve ekonomik şartların yetersizliğini'' protesto etti. 

Mısır'da bazı polis birimlerinin dün başlattığı greve bugün katılım arttı, 12 kentte protesto gösterisi düzenleyen polisler İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in istifasını istedi. 

Mısır'ın 12 kentinde polis merkezlerinin önünde eylem yapan güvenlik güçleri, gösterilerde ölen meslektaşlarının ''25 Ocak devrimi şehitleri'' olarak kabul edilmesini talep etti.

Nil Deltası'nın doğusundaki Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ailesinin yaşadığı evi korumakla görevli onlarca polis de görevlerini grev doğrultusunda durdurduklarını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Merkezi Güvenlik güçlerinden de çok sayıda görevli, polislerin eylemlerine katılarak, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in istifasını istedi. 

İçişleri Bakanı Yardımcısı Ahmed Süleyman AA muhabirine yaptığı açıklamada, göstericilerle görüşme hazırlığı içerisinde olduğunu, polislerin yeteri kadar silahlandırılmadıkları yönündeki şikayetlerini de ele alacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise Mursi'nin polislerin taleplerine olumlu yaklaştığını, ancak gösterilerdeki şiddete karşı koymak için polislerin daha fazla silahlandırması konusunda mesafeli olduğunu bildirdi.

Kaynaklar, İçişleri Bakanı İbrahim ile görüşen Mursi'nin İbrahim'i görevinden alma gibi bir niyetinin olmadığını da kaydetti.

Port Said kentinde de göstericiler ile güvenlik güçleri arasında pazar gününden itibaren meydana gelen çatışmalarda 2'si güvenlik görevlisi, 6 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.


11 yıl önce