|

Cezayir sandığa gidiyor

Cezayir'de yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için yasaklar başlamasına rağmen adayların propagandaları sosyal medya üzerinden devam ediyor.

Aa
00:00 - 16/04/2014 Wednesday
Güncelleme: 12:46 - 16/04/2014 Wednesday
Yeni Şafak
Cezayir sandığa gidiyor
Cezayir sandığa gidiyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışında sosyal medya, Cezayir'de ilk defa aktif şekilde kullanılıyor. Sosyal medyada, Cumhurbaşkanı ve Ulusal Kurtuluş Cephesi Onursal Başkanı Abdulaziz Buteflika ve ona en yakın rakip olarak nitelendirilen eski Başbakan Ali Bin Felis'in destekçileri birbiriyle yarışıyor.

Sosyal medya üzerinde yapılan propagandanın herhangi bir hukuki yaptırımı olmaması ve seçim yasaklarından biri olarak değerlendirilmemesi, söz konusu kampanyaların seçim anına kadar devam edeceği şeklinde yorumlanıyor.

Cumhurbaşkanı Buteflika'yı destekleyenler, yol yapımı, metro-tramvay gibi ulaşım araçları ve gençlere kredi sağlanması gibi konular başta olmak üzere 15 yıl boyunca yapılan icraatların yer aldığı videolar ve görseller hazırlarken, Buteflika karşıtları paylaşımlarında, cumhurbaşkanının görev süresinde çok sayıda yolsuzluk olayının olduğunu, bakanların birçoğunun adının yolsuzluk iddiarına karıştığını savunuyor.

Eski Başbakan Felis'in destekçileri ise onun, avukatlıktan başbakanlığa yükselme sürecini anlattıkları tanıtım videolarıyla, seçim propagandaları sırasında yaptığı en önemli konuşmalardan kesitler hazırlayıp sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

Cezayir'de 23 milyona yakın seçmenin yarın oy kullanacağı cumhurbaşkanlığı seçiminde "Cumhurbaşkanı ve Ulusal Kurtuluş Cephesi Onursal Başkanı Abdulaziz Buteflika, eski başbakanlardan Ali Bin Felis, sol eğilimli İşçi Partisi Başkanı Louisa Hanun, Bağımsız Cephe Partisi Genel Başkanı Abdulaziz Beliyd, Halk Cephesi Genel Başkanı Musa Tevati ve 54. Yıl Partisi lideri Ali Fevzi Rebain" yarışacak.

10 years ago