|

Darbe karşıtları İsrail'i protesto etti

Mısır'ın çeşitli kentlerinde sokaklara inen darbe karşıtları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve askeri darbeyi protesto etti.

Aa
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 14:05 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Darbe karşıtları İsrail'i protesto etti
Darbe karşıtları İsrail'i protesto etti

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla Süveyş, Beni Süveyf, Minya, İskenderiye, Şarkıye, İsmailiye, Kefr eş-Şeyh ve Dimyat kentlerinde cuma namazı öncesi İsrail saldırıları protesto edildi.

İsrail'in telin edildiği gösterilerde, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterleri ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin resimleri taşındı.

Gösterilerde, Mısır yönetimi, Gazze'deki insani krizin çözümü konusunda isteksiz davranmakla suçlandı. Rabia işaretleri yapılarak, "Askeri yönetim gitsin" şeklinde sloganların atıldığı yürüyüşlerde ayrıca darbe karşıtı protestocuların ölümünden sorumlu olanların adalet karşısına çıkarılmaları talep edildi.

Öte yandan güvenlik güçlerinin, gösterilere izin vermediği bazı kentlerde protestoların yapılmaması için meydanları kapattığı belirtildi.


10 yıl önce