|

Davutoğlu, Nahyan ve Lavrov ile görüştü

Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) Dışişleri Bakanları 4. Toplantısı'na Katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıya katılan mevkidaşları ile ikili görüşmelerde bulundu.

Cihan
00:00 - 12/09/2012 Çarşamba
Güncelleme: 12:01 - 12/09/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Davutoğlu, Nahyan ve Lavrov ile görüştü
Davutoğlu, Nahyan ve Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutolu ilk görüşmesini Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed Al Nahyan ile yaptı. Yaklaşık yarım saat baş başa görüşen ikili, bölgesel ve ulusal güvenlik konularının yanında iki ülke ilişkilerini değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ikinci görüşmesini Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptı.Yaklaşık bir saat süren görüşmede ikili, Suriye başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konularda görüş alış verişinde bulundu. Davutoğlu, Rus mevkidaşına toplantıya katılmasından dolayı teşekkür etti. Lavrov ise Türkiye'nin dönem başkanlığında yürütülen işleri takdir ettiklerini söyledi.

24 üye ülke ile 8 gözlemci ülke ve 3 gözlemci uluslararası kuruluşun katıldığı toplantının sonunda bir bildirinin yayınlanması bekleniyor.

Kazakistan'ın kurucusu olduğu ve 2014 yılı ortasına kadar AİGK/CICA Dönem Başkanlığını Türkiye'nin yaptığı toplantıya, 6 misafir ülke ve 14 misafir uluslararası kuruluş da davet edildi.

Toplantılar sonunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kazakistan Dışişleri Bakanı Yercan Kazıhanov'un katılımıyla bir basın toplantısı yapılacak.


12 yıl önce