|

Dünyayı şok eden Boston gerçeği

Boston saldırılarının şüphelilerinin annesi Tasarnaeva'nın isminin  18 ay önce terör dosyasına eklendiği ortaya çıktı

Aa
00:00 - 26/04/2013 Cuma
Güncelleme: 23:35 - 26/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
Dünyayı şok eden Boston gerçeği
Dünyayı şok eden Boston gerçeği

 ABD istihbarat teşkilatlarının, Boston'daki bombalı saldırılarla bağlantısı olduğu iddia edilen ve biri ölü ele geçirilen Tsarnaev kardeşlerin annesi Zubeidat Tasarnaeva'nın ismini saldırıdan 18 ay önce terör dosyasına eklediği ortaya çıktı. 

Amerikalı yetkililer, Rusya'nın 2011 sonlarında, Boston'daki saldırının ardından düzenlenen operasyonda öldürülen Tamerlan Tsarnaev ve annesi Zubeidat Tasarnaeva'nın dini saldırılar düzenleyen militanlar olduğunu ileri sürdüğünü ve Rusya'ya gelecekleri kaygısıyla Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ile temasa geçtiğini belirtti.

Yetkililer, bunun üzerine CIA'ın, Tsarnaev ve Tasarnaeva'nın, 'Terrorist Identities Datamart Environment' (TIDE) adı verilen ve terör dosyalarını içeren gizli istihbarat veritabanına eklenmesini talep ettiğini kaydetti. 

Saldırının ardından düzenlenen operasyonda Tamerlan Tsarnaev (26) hayatını kaybetmiş, kardeşi Cohar Tsarneav (19) ise ağır yaralı ele geçirilmişti. 

Boston'da 14 Nisan'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 170'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. 


11 yıl önce