|

Erdoğan'ın bahsettiği İsrail belgesi

Başbakan Erdoğan'ın "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var. Elimizde belgeler var" demesinin ardından, İsrail Eski Dışişleri Bakanı ve eski Mossad ajanı Tzipi Livni ile Fransız yazar Bernard-Henri Lévy'nin bir paneldeki konuşmaları bugün gerçekleşen Mısır darbesini kimlerin planladığını ortaya koyuyor.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 20/08/2013 Salı
Güncelleme: 15:26 - 20/08/2013 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan'ın bahsettiği İsrail belgesi
Erdoğan'ın bahsettiği İsrail belgesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü il başkanları toplantısında Mısır'daki darbenin arkasında İsrail'in olduğunu öne sürerek bununla ilgili belgelerin ellerinde olduğunu ifade etti.

2 Haziran 2011 tarihinde çekilen videoda İsrail Eski Dışişleri Bakanı ve eski Mossad ajanı Tzipi Livni ile Fransız yazar Bernard-Henri Lévy'nin bir oturumdaki konuşmaları bugün gerçekleşen Mısır darbesini kimlerin planladığını ortaya koyuyor.

Konuşmanın geçtiği panelde bir katılımcının "yani Müslüman Kardeşler iktidara gelirse bunu önlemek için orduyu darbe yapmaya mı teşvik edeceksiniz?" sorusuna Cezayir asıllı Yahudi yazar Bernard-Henri Levy "evet. Onların iktidar olmaması için her yola başvururum" diyerek cevap verdi.

11 yıl önce