|

Ermenilere cevabı Türkler verdi

Avustralya''nın Sydney kentindeki Ermenilerin, Suriye'deki Ermeni köylerine yönelik saldırıları bahane ederek Türkiye Başkonsolosluğu önünde protesto düzenledi. Bunun üzerine ülkedeki Türkler, Başkonsolosluk binasının çevresinde etten duvar ördü.

Aa
00:00 - 2/04/2014 الأربعاء
Güncelleme: 17:16 - 2/04/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
Ermenilere cevabı Türkler verdi
Ermenilere cevabı Türkler verdi

Sydney Başkonsolosluğu önünde gösteri yapan Ermeniler, Suriye''deki El Kaide militanlarını Türkiye''nin desteklediğini iddia etti. Ermenilerin Sydney Başkonsolosluğu önünde gösteri düzenleyeceğini haber alan Sydney'de yaşayan Türkler, Başkonsolosluk önünde ellerinde Türk Bayrakları ile toplanarak Ermenilerin asılsız bir sebeple gösteri yapmasına tepki gösterdi. Sydney Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup Ermeni, Türkiye aleyhine pankart taşıyarak slogan attı. Protestocu Ermenilerden bir saat önce konsolosluk önüne gelerek olası bir saldırıya engel olmak isteyen Türkler, Konsolosluğun duvarlarını bayrak ve pankartlarla kapatarak etten duvar ördü.

Öğrencileri kullandılar

Sydney Başkonsolosluğunun karşısındaki kaldırama lise ve ortaokul öğrencilerini getiren Ermeni protestocular, Başkonsolosluk önünde ellerinde Türk, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklarını sallayan Sydneyli Türkleri tahrik edici slogan attı.

"Karabağ''ı kaybettiniz, Ağrı Dağı bizimdir''' sloganı atarak Türkleri tahrik etmeye çalışana Ermeniler, "Türkiye Kessab''dan çık" yazılı dövizler taşıdı. Ermeni papazların da katılıp Ermenice konuşma yaptığı gösteriye, Türkler bayrak sallayarak karşılık verdi.

Ermenilerin hırçınlığı polislerin önlem alması sonucu taşkınlığa dönüşmedi. Ermeniler yoldan geçerken kendilerine destek vermeyen bir kamyon şoförüne de tepki gösterdi, kamyon şoförü tepki verenleri alkışlayarak protesto etti.

"Konsolosluğumuzu savunmak için geldik"

Avustralyalı Türkler, Ermeni protestosuna karşı Sydney Başkonsolosluğunu koruma tepkisi ortaya koyan ve gösteriyi organize eden Avustralya Türk Savunma İttifak isimli Türk kuruluşu genel sekreteri Güneş Güngör, ATA-A adlı derneğin 120'den fazla Türk derneğinin bir araya gelerek kurduğu ve desteklediği bir dernek olduğunu hatırlattı.

Ermenilerin haksız şekilde Türk konsolosluğu önünde protesto yapmalarına karşı çıkmak üzere geldikleri belirten Güngör, "Biz de burada hem konsolosluğumuzu korumak amaçlı hem de kedi tezlerimizi de duyurmak amaçlı yani medya geldiği zaman bizi de görmesi lazım, sadece Ermenileri, Ermeni tezlerini işlememesi lazım, aynı zamanda bizi de işlemeleri lazım bunu savunmak amaçlı buraya geldik''' dedi.

Protestoya karşılık Türk konsolosluğunu korumak için geldiklerini anlatan Ayfer Işık, "Onların konsolosluğumuzu basacağını öğrendik, biz de onlara karşılık olarak geldik. Konsolosluğumuzun önünde kibarca bir gövde gösterisi yapıyoruz''' dedi.

"Bayrağımızla gurur duyuyoruz"

Ellerinde bayraklarla Türk konsolosluğu önünde etten duvar oluşturan Sydneyli Türklerden Korkmaz Alagöz, "Biz de burada vatanımızı ve Türk konsolosluğumuza karşı yapılan haksızlara karşı çıkmaya geldik. 'Ne mutlu Türküm diyene', Türk vatandaşı olmakla övünüyorum ve güveniyorum; kendime, bayrağıma da saygı duyuyorum" dedi.

Her zaman Türk Milleti olarak beraber olacaklarını söyleyen Fatma Karaca, protestocu Ermenileri kast ederek "her zaman Türk Milleti olarak beraberiz ve beraber olacağız, bunu da böyle bilsinler" dedi.

"Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum"

Türkiye Cumhuriyeti Sydney Başkonsolosu Şeyda Hanbay Arca, Ermeni protestosuna karşı konsolosluk önüne toplanan Türklere teşekkür etti.

Başkonsolos Arca, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede "Öncelikle katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz, malumunuz ülkemizde 800 bin civarında Suriyeli barınmakta ve bu Kesseb bölgesinde yaşanan çatışmalar çerçevesinde ülkemizin muhalif güçlere topraklarını kullandırttığı yönünde iddialar tamamen asılsızdır. Bunları geçmişte yaşanan bazı olaylarla bağlantılanması ve siyasi propaganda malzemesi yapılmasını kınıyoruz. Ülkemiz, Suriye''deki Ermenilere topraklarını açtığını gerekli Birleşmiş Milletler organlarına da bildirmiş durumdadır dolayısı ile bu çağrımıza bu güne kadar herhangi bir yanıt almadık, bu konuda üzerimize düşeni ülke olarak yapıyoruz''' diye konuştu.

Suriye''deki çatışmaları bahane ederek Türkiye Başkonsolosluğu önünde eylem yapan Ermenilerin tüm sataşmalarına ve kışkırtmalarına rağmen sağduyusunu kaybetmeden karşı protestosunu başarı ile sürdüren Sydneyli Türkler, hep birlikte İstiklal Marşı okuyarak gösteriyi bitirdi.

٪d سنوات قبل