|

Fransız aktivistlerden Gazze'ye yardım

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği 'Dökme Kurşun Operasyonu'nun 4. yıl dönümünü Gazze'de anmak isteyen 100 aktivist Mısır üzerinden Gazze'ye girdi.

Aa
00:00 - 27/12/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:26 - 27/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Fransız aktivistlerden Gazze'ye yardım
Fransız aktivistlerden Gazze'ye yardım

Çoğunluğu Mısırlı ve Fransızlardan oluşan aktivist grup, Filistinlilere yardım götürdü.

Yaklaşık 90 kişiden oluşan grup bugün, Mısır Refah kapısından Gazze''ye girdi. Fransız ''EuroPalestine'' grubu tarafından ''Filistin''e Hoşgeliniz'' adıyla organize edilen yardım gezisinde, Gazze''ye çok sayıda ilaç ve sağlık malzemesi takviyesi yapıldı.

Grubun üyelerinden Fransız bir aktivist, Filistin''in bir dayanışma ve gurur örneği olduğunu ifade ederek, ''Bu gerçekten dünyaya örnek olacak bir dayanışma ve Araplar ile Müslümanların gururunun gerçek bir göstergesi'' dedi.

Grup lideri Olivia Zemor da yaptığı açıklamada, ''İnsanlar, bu işgalin bir skandal olduğunu düşünüyor. Biz de, üzerimizdeki ''Filistin''i Özgürleştirin, İsrail''i Boykot Edin'' tişörtleriyle İsrail''e yaptırımlar uygulanması gerektiğini ifade ediyoruz. Ayrıca sömürgeleştirmeye, işgale, öldürmelere, bombalamalara ve Filistinli insanların topraklarının çalınmasına razı olunmaması gerektiğini söylüyoruz'' şeklinde konuştu.

Mısırlı bir aktivist ise, Gazze halkına yalnız olmadıkları mesajını vermek için buraya geldiklerini belirterek, ''Bu işgal tamamıyla yanlış, insanlık dışı ve derhal kaldırılması gerekiyor. Ayrıca Gazze''ye varmak için 27 Aralık tarihini; 2008-2009 yıllarında İsrail tarafından yapılan, 1500''ün üzerinde Filistinlinin öldürüldüğü ve çoğu ağır olmak üzere 6000''den fazla Filistinlinin yaralandığı katliamı anmak için seçtik. Bu katliamlarda ölenlerin pek çoğu kadın ve çocuklardı. Biz Gazzelilere onları yalnız bırakmayacağımız ve özgürlüklerine kavuşana kadar yanlarında olacağımız mesajını iletmeye geldik'' ifadelerini kullandı.

1 Ocak 2013 tarihine kadar Gazze''de kalacak olan grup 2006''dan bu yana devam eden İsrail kuşatmasını protesto ederek, Gazzelileri destekleyecek.

Grup, geçmiş yıllarda da birkaç kere Gazze''ye yardım götürme girişimlerinde bulunmuş ancak Tel Aviv''e hava yoluyla ve Ürdün''den İsrail''in işgali altındaki Batı Şeria''ya karayoluyla giriş yapmaları reddedilmişti.


11 yıl önce