|

Genaral Sisi zor durumda

Sisi'nin açıklamaları darbe karşıtlarının tepkisini çekti. Askeri Darbeye Karşı Demokrasi Koalisyonu"Sisi'nin açıklamaları iç savaşa açık davettir. Barışçıllığımızı sürdüreceğiz" dedi.ç

Aa
00:00 - 24/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 21:14 - 24/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Genaral Sisi zor durumda
Genaral Sisi zor durumda

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'nin, halka yönelik, ''terörle mücadelede sorumluluk üstlenebilmesi için, cuma günü meydanlara inerek destek vermeleri'' çağrısı, darbe karşıtlarının tepkisini çekti.

Mısır'da Muhammed Mursi'ye destek veren ve ordunun yönetime el koymasını protesto eden gruplar ve sendikaları bünyesinde bulunduran Askeri Darbeye Karşı Demokrasi Koalisyonu, Sisi'nin meydanlara inme çağrısına karşı çıktığını belirterek söz konusu çağrıyı "iç savaşa açık davet" olarak nitelendirdi.

Koalisyon tarafından Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yapılan açıklamada, "Bu kışkırtıcı davet, darbecilerin yaşadığı bunalım ve mantıklı düşünememenin açık delilidir. Kimse barışçıl devrimi yolundan çıkaramaz. Barışçıllığımızı sürdüreceğiz ve asla şiddete başvurmayacağız. Kan dökme planlarına karşı Uluslararası Ceza Mahkemesini, darbecilerin lideri Sisi'yi insanlık suçu işlemekten yargılamaya çağırıyoruz" denildi.

Cuma günü Kahire ve Giza'da "Halk, darbenin düşmesini istiyor" adı altında 34 gösteri düzenleneceği belirtilen açıklamada, halka, darbe karşıtı gösterilere katılmaları çağrısı yapıldı.

Koalisyon ayrıca, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Kıpti Ortodoks Patriği II. Tavadros ve ülkedeki tüm hareketlerden, ordunun açıklamalarına karşı net tutum takınmaları istendi.

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı İsam Aryan ise Sisi'nin açıklamalarını kınayarak, "Sisi'nin tehditleri bizi yıldıramaz. Halktan yardım dilenmenin sana bir faydası olmayacak. Eğer bu darbenin destekçisi olsalardı şimdiye kadar meydanlara inerlerdi" dedi.

Sisi'nin açıklamalarının hemen ardından Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda "Açıklamalar, korkaklık ve zayıflık işaretidir. Şiddete davettir ama biz kimseye elimizi kaldırmayacağız" diye anonslar yapıldı.

Savunma Bakanı Sisi bugün yaptığı konuşmada, "Onurlu tüm Mısırlıları cuma günü, şiddete ve teröre karşı mücadelede sorumluluğumu üstlenebilmem için meydanlara çağırıyorum" demişti.


11 yıl önce