|

Hamas'tan STV'ye çok sert tepki

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada, Samanyolu TV'nin Filistin'deki direniş gruplarını "terörist" olarak nitelendirmesini kınayarak, "Bu garip bir nitelendirme ve Türkiye'nin hükümet ve halk olarak Filistin davasına, direnişine verdiği asil destek ile çelişen bir tutum" dedi. Zuhri, "Biz kendimizi savunuyoruz. Asıl terörist, toprağımızı işgal eden, çocuklarımızı öldürenlerdir" ifadesini kullandı.

Aa
00:00 - 15/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:39 - 15/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Hamas'tan STV'ye çok sert tepki
Hamas'tan STV'ye çok sert tepki

Ebu Zuhri, "Hamas hareketi, bu nitelemeden dolayı üzgün. Biz kendimizi savunuyoruz. Asıl terörist, toprağımızı işgal eden, çocuklarımızı öldürenlerdir. Biz, toprakları işgal edilen bir halkız ve kendimizi savunma hakkımız var. Gazze'de direniş gruplarını terörist olarak nitelendirmek doğru değil" diye konuştu.

Sözcü Zuhri, Samanyolu TV'den kullanılan ifadeyi tekrar değerlendirmesini ve Türkiye'nin Filistin'e destek veren tutumundan dışarı çıkmamasını talep etti.

Öte yandan İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Ahmed el-Müdellel, Gazze'deki direniş gruplarının herhangi bir medya organı veya grup tarafından "terörist" olarak itham edilmesinin "mantık dışı ve gerçekle bağdaşmayan" ifadeler şeklinde değerlendirdi.

Müdellel, direniş gruplarının halkı ve kutsal değerlerini müdafaa ettiğini vurgulayarak "Bu tür olaylar, direnişin yanında yer alan, özgürlüğü için mücadele eden ve Filistin halkına destekleyen Türkiye'nin tutumunu yansıtmamaktadır" diye konuştu.

Gazze'deki Beytu'l-Hikme Siyasi Araştırmalar Merkezi Başkanı Ahmed Yusuf ise, STV'nin Filistinli direniş gruplarını terörist olarak nitelendirmesinin Türkiye-Filistin ilişkilerinin normal seyrini yansıtmadığını kaydederek, "Türkiye, halkı ve resmi makamlarıyla, Filistinlilerin toprakları ile kutsal değerlerine yönelik işgal karşısındaki mücadelesinde daima Filistin halkının yanında yer almıştır" şeklinde konuştu.

Bazı kesimler tarafından yapılan bu tür ithamların Filistin davasına her daim destek olan Türkiye'nin görüşlerini yansıtmadığının altını çizen Dr. Yusuf, "Hiçbir Filistinli, bir Türk vatandaşının Filistin halkına sempati duymadığını hayal dahi etmez. Bu kesimler, Filistin'e destek veren Türkiye'nin vizyonuna karşıdırlar. Onlar, İsrail'in Özgürlük Filosu'nda akıttığı Türk kanlarını unutmamalılar. O kanlar henüz kurumadı" ifadelerini kullandı.

Samanyolu Haber, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını, "İsrail Hava Kuvvetleri, terör örgütlerine ait 7 hedefi vurdu" sözleriyle vermiş, bu ifadeler, sosyal medya başta olmak üzere birçok kesimden tepki toplamıştı.

10 yıl önce