|

Harabe kent: Halep

Esed ordusu ile muhalifler arasında yaklaşık 2 yıldır süren çatışmalar, geriye harabe kentler ve yetim çocuklar bıraktı.

Aa
00:00 - 21/04/2013 Pazar
Güncelleme: 17:40 - 21/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Harabe kent: Halep
Harabe kent: Halep

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Tevhid Tugayı'nın kontrolüne geçen Halep kent merkezindeki bölgeler, Esed askerleri tarafından uçak ve helikopterlerle bombalanmaya devam ediyor.

Halep'teki birçok okul, cami, müze, hastane ve işyeri kullanılmaz hale geldi. Halep, adeta harabe bir kente dönüştü.

Tarihi binalar, kullanılmaz halde

Suriye Ordusu, muhaliflere yenik düştüğü bölgelerden çekilirken, etrafta ateş etmedik yer bırakmıyor. Esed ordusunun bombalarına maruz kalan yerler arasında Darul Şifa ve Zarzur hastaneleri, Nur-u Şüheda, Camiul Kuran, Selahaddin, Abdulmuttalip camileri, Kuneytra, Ticara, Sadullah okulları ile Halep Üniversitesi ve hastanesi de yer alıyor.

Tarihi Medine Çarşısı'nın yanı sıra Sedulloz, Zehravi, Selahaddin, Şeyh Maksud, Seyfü Devle çarşıları da kullanılmaz hale geldi.

Yağmur varsa bomba yok

Halep'te muhaliflerin eline geçen bölgeler, Esad ordusu tarafından gün boyu havadan bombalanıyor.

Her düşen bombanın ardından tekbir getiren halk, bomba ve silah seslerine aldırış etmeden yaşamlarını sürdürüyor.

Yağmurlu havalarda uçaklar kalkmazken, helikopterler de yüksek uçuş yapamadığından kente bomba atılamıyor. Bunun için halk, daha çok havanın bulutlu veya yağmurlu olduğu günlerde dışarı çıkarak ihtiyaçlarını karşılıyor.

Günde 2 saat elektrik

Muhaliflerin elinde bulundurduğu bölgelere elektrik de kısıtlı veriliyor. Geceyi elektriksiz geçiren halk, gündüz verilen 2 saatlik elektrikle acil ihtiyaçlarını gideriyor. Karanlık çöktükten sonra şehir merkezindeki seyyar işyerleri mazotla çalışan jeneratörle ihtiyaçlarını karşılıyor.

11 yıl önce