|

Heniye gıyabi cenaze namazı kıldırdı

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Manisa'nın Soma'daki maden faciasından ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

YENİSAFAK.COM.TR/ DÜNYA
00:00 - 16/05/2014 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 16/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Heniye gıyabi cenaze namazı kıldırdı
Heniye gıyabi cenaze namazı kıldırdı

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Manisa'nın Soma'daki maden faciasından ölenler için Gazze'deki Mescid-i Ömeri'de Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

'Biz tek bir milletiz'

Hutbesinde de sık sık 'Soma'da şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' diye dua eden Heniye, dün Başbakan Erdoğan'ı aradığını ve Filistin halkı adına taziye dileklerini sunduğunu belirtti. Başbakan'ın da Filistin halkından Soma şehitleri için dua istediğini ifade eden Heniye, 'Biz tek bir milletiz, acılarımız ortaktır' şeklinde konuştu.

İsmaşk Heniye, dün Soma şehitleri için yayınladığı resmi açıklamada da 'Türk halkının başı sağolsun, acımız ortaktır' diyerek taziyesini iletmişti.

'Mavi Marmara' vurgusu

Heniye, Türk halkına destek olduklarını ifade ederek, 'Türkiye çok güçlü ve kuvvetli bir ülke. Biz Filistin olarak bu zor günlerin üstesinden geleceğine inanıyoruz' dedi. Heniye, 'Türk halkının bizim için önemi çok büyüktür. Mavi Marmara'da Filistin için canını veren 9 şehidi asla unutamayız' diye ekledi.


10 yıl önce