|

"Her türlü desteği vereceğiz"

Başbakan Yardımcısı Atalay, hükümetin, STK'ların Suriyeli sığınmacılar için başlattığı kampanyaya her türlü desteği vereceğini ve kolaylaştırıcı olacağını söyledi.

Aa
00:00 - 27/12/2012 الخميس
Güncelleme: 12:41 - 27/12/2012 الخميس
Yeni Şafak
"Her türlü desteği vereceğiz"
"Her türlü desteği vereceğiz"

Sivil toplum kuruluşları (STK), Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan ve mülteci konumunda bulunan halka yönelik düzenlediği ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasının tanıtımı, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılıyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kampanyanın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin, STK'ların Suriyeli sığınmacılar için başlattığı kampanyaya her türlü desteği vereceğini ve kolaylaştırıcı olacağını söyledi. Atalay, şöyle konuştu:

''Kampanyayı devlet, millet ve STK ve medyanın buluştuğu çok önemli bir platform olarak görüyoruz. İnşallah başka platformlarla da bunu gerçekleştiririz. Türkiye için müthiş görüntü oluşturduğunun farkındayız. Hükümet olarak bu çalışmaları insani görev olarak görüyoruz. Suriye'de insanlık dramı için milletimiz tüm adımları atmamızı bekliyor. Biz de gereğini yapıyoruz...Bugün ilan ettiğimiz bu kampanya, daha önce yapılan insani yardımları daha ileriye götürme adımıdır. Sivil toplumumuz burada öncülük yapıyor.''

Beşir Atalay, Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyeli sayısının 147 binin üzerinde olduğunu belirtti.

٪d سنوات قبل