|

Humus'ta bombardıman bugün de devam ediyor

İha
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 14:22 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Humus'ta bombardıman bugün de devam ediyor
Humus'ta bombardıman bugün de devam ediyor

Suriye'de Esad yönetimi Birleşmiş Milletler'in ateşkes için yolladığı gözlemcileri memnuniyetle karşılayacağını belirtirken, muhalefet internete yüklediği videolarla Humus'ta bombardımanın devam ettirdiğini gösteriyor.

Suriye muhalefetinin internete yüklediği görüntülerde Humus'un El Halidiye, Gusur ve Cobar bölgelerindeki bombardıman gösteriliyor. Bombardımanlarda 4 kişinin öldüğü belirtildi.

Esad yönetimi ise muhaliflerin sivillere ve güvenlik görevlilerine saldırılarını yoğunlaştırdığını ve güvenlik güçlerinin "teröristler"i engellemeye çalıştıklarını iddia ediyor.

Dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkesi denetlemek üzere Suriye'ye gözlem ekibi gönderilmesini öngören kararı, silahsız 30 askeri gözlemcinin Suriye'ye girişine izin verilmesi öngörüyordu. Bugün açıklama yapan Esad yönetimi, bu akşam Suriye'ye ulaşıp yarın göreve başlayacak gözlemcileri kabul edeceğini belirtti. Karar gereği, Suriye'nin ateşkes şartlarını uygulamadığının tespit edilmesi halinde yeni adımlar atılacak.


12 yıl önce