|

İki milletvekiline tutuklama

Yunanistan'da yasa dışı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan aşırı milliyetçi Altın Şafak Partisi'nin iki milletvekili daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İki milletvekilinin gün içinde Koridalos hapishanesine götürülmeleri bekleniyor.

Aa
00:00 - 12/01/2014 Pazar
Güncelleme: 14:30 - 12/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
İki milletvekiline tutuklama
İki milletvekiline tutuklama

Yunanistan'da yasa dışı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan aşırı milliyetçi Altın Şafak Partisi'nin iki milletvekili daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Organize suç örgütü kurdukları ve yönettikleri gerekçesiyle dün mahkemeye çıkarılan aşırı milliyetçi Altın Şafak milletvekilleri Yorgos Germenis ve Panayotis İlyopulos'un uzun süre verdikleri ifade sonrası tutuklanmalarına karar verildi. İki milletvekilinin gün içinde Koridalos hapishanesine götürülmeleri bekleniyor.

Öte yandan, aynı gerekçeyle bugün hakim karşısına çıkartılan bir başka Altın Şafak milletvekili Evstathios Bukuras, kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiği ve duruşlarının siyasi olduğunu savunduğu öğrenildi. Bukuras için de mahkeme kararının gün içinde çıkması bekleniyor.

Yunanistan ekonomik krizle mücadele kapsamında sıkı tasarruf önlemleri uygulamaya başladığından bu yana partinin popülaritesi de büyük artış kaydetti. Fakat Atina'nın Keratsini semtinde geçen yıl 18 Eylül'de ırkçılık karşıtı şarkılarıyla ünlü rap şarkıcısı Pavlos Fissas'ın bir Altın Şafak üyesi tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülmesinin ardından organize suç örgütü kurma ve yönetme gerekçesiyle partiye ve yöneticilerine yönelik ülke çapında operasyonlar düzenlenmişti.

Operasyonlar çerçevesinde yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan aşırı milliyetçi Altın Şafak Partisi'nin lideri Nikos Mihaloliakos 3 Ekim'de tutuklanmıştı.

10 yıl önce