|

İngiliz'in kanlı torbası

İngiliz İndependent gazetesinin ele geçirdiği fotoğraf Irak'ta sistematik İngiliz işkencesini tüm dünyaya kanıtladı. 62 yaşındaki Iraklı nine 2006 yılında askerlerin tecavüz ve işkencesine uğradıktan sonra öldürülerek çöp torbasına konup yol kenarına atıldı. Failin İngiltere olduğu torbanın İngiliz yapımı olmasından anlaşıldı

Londra
00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 00:14 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
İngiliz'in kanlı torbası
İngiliz'in kanlı torbası

İşgal döneminde Irak'ta sadece ABD'nin değil İngiltere'nin de sistematik işkence uyguladığı tek bir resimle tüm dünyaya kanıtlandı. İngiliz İndependent gazetesinin manşetten verdiği fotoğraf ve bilgiler 2006'da 62 yaşında Iraklı bir ninenin işkenceye ve tecavüze uğradıktan sonra öldürülerek bir çöp torbası içerisinde yol kenarına atıldığını belgeledi. Katilleri ise Iraklı nine Sabiha Khudur Talib'in içine konduğu torba ele verdi. İndependent, torbanın İngiltere'de yapıldğını ve sadece İngiliz birliklerinin kullandığını ortaya çıkardı.

FAİLLER YARGILANACAK MI

İngiliz askerlerinin İngiltere'nin 6 yıllık Irak işgali süresince kayıtlara geçen en ciddi suçlamalarla karşı karşıya olduğunu belirten gazete, daha önce görülmemiş bir raporun, Basra'daki suç birimi tarafından İngiltere hükümetine sunulduğunu yazdı. 2006 yılında hazırlandığı belirtilen raporda, Sabiha ninenin cansız bedeninin bir “İngiliz çöp” torbası içinde yol kenarında bulunduğu ve yapılan incelemelerde, karın altından giren bir kurşun deliğinin tespit edildiği belirtiliyor.

İngiltere'de iki yılı aşkın bir süre önce mecliste kurulan ve iki ay önce faaliyete başlayan Irak işgalini soruşturma komisyonunda dönemin işgal ve işkence failleri tek tek ifade verilmeye çağırılırken İndependent'ın bu haberinin bazı sanıkların yargılanmasını kolaylaştıracağı tahmin ediliyor.



14 yıl önce