|

Irak'ta şiddet devam

Irak'ın Ramadi'nin Cizira Xalidiye bölgesinde Irak ordusunda general olan Suwidawi'nin konvoyunun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile yola döşenen mayın patlatıldı. Saldırıda general Suwidawi ve koruması 3 polisin öldüğü belirtildi.

Aa
00:00 - 13/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:41 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Irak'ta şiddet devam
Irak'ta şiddet devam

Öte yandan Felluce ve Ramadi'de ordu birlikleri ile "aşiret devrimcileri'" adlı silahlı grup arasında devam eden çatışmalarda da 1 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Ramadi kentinin büyük aşiretlerinden biri olan Bufehed lideri Rafi el-Fehdawin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirterek, "Sabah saatlerinde başlayan çatışmalar, özellikle Ramadi'ye bağlı Xaldiye, Ziraa ve Bubali ilçelerinde devam ediyor. Ordu birliklerine helikopterlerle destek veriliyor" dedi.

Felluce'deki çatışmalar, Şuheda, Sinai, Namiye ve Kerme ilçelerinde başladı. Irak Ordu güçlerinin, silahlı grup üyelerinin bulunduğu noktaları bombaladıkları bildirildi. Çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.


10 yıl önce