|

IŞİD'e operasyon: 55 ölü

Irak ordusunun Ramadi ve Felluce'de düzenlediği operasyonda 55 Irak Şam İslam Devleti üyesi öldürüldü.

Aa
00:00 - 5/01/2014 Pazar
Güncelleme: 11:02 - 5/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
IŞİD'e operasyon: 55 ölü
IŞİD'e operasyon: 55 ölü

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak ordusunun Ramadi ve Felluce'de IŞİD'e yönelik operasyon düzenlediği ifade edildi.

Operasyonlarda Felluce kırsalına yapılan hava saldırısında 30, Ramadi'nin kuzeyindeki Elbu Faraj bölgesinde ise 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

El-Enbar Valisi Ahmed Halef ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bölgedeki aşiret mensupları, yerel polis ve güvenlik güçlerince" Ramadi ve Felluce'de cumartesi günü başlatılan operasyonlarda 25 IŞİD üyesinin yanı sıra 2 çocuk ve 2 kadının hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

Enbar vilayetinin Ramadi ve Felluce kentlerinde hafta başında çatışmalar başlamış, El-Kaide ile IŞİD, Ramadi ve Felluce'nin denetimini ele geçirdiklerini öne sürmüştü. Bu gelişmeler üzerine Irak ordu birlikleri ile IŞİD arasında bölgede şiddetli çatışmalar başlamıştı.

ABD kaygılı

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, IŞİD örgütünün Suriye'nin yanı sıra Irak'ta da otorite oluşturma çabalarından kaygı duyduklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yaptığı yazılı açıklamada, "Irak'ın Enbar ilindeki olayları çok yakından takip ediyoruz ve terörist El Kaide/IŞİD örgütünün Suriye'nin yanı sıra Irak'ta da otoritesini kurma gayretlerinden kaygı duyuyoruz" ifadesini kullandı.


10 yıl önce