|

İsrail askerlerinden Filistinli göstericilere müdahale

İsrail güvenlik güçlerinin, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Gazze'ye destek amacıyla düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu çıkan arbedede 50 Filistinli yaralandı.

Aa
00:00 - 24/07/2014 الخميس
Güncelleme: 08:14 - 24/07/2014 الخميس
Yeni Şafak
İsrail askerlerinden Filistinli göstericilere müda
İsrail askerlerinden Filistinli göstericilere müda

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın güneyindeki Beytüllahim ili ve Husan beldesi, El-Halil yakınlarında bulunan Beyti Emr ve El-Arub, Ramallah yakınlarındaki Kaldeniye, el-Calzun, Ra'si Karkar beldeleri ile Kalkilye kentinde, Gazze'ye destek için düzenlenen gösterilere İsrail polisi silah ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Göstericilerden 7'si gerçek, 43'ü plastik mermiyle yaralandı. Söz konusu 50 Filistinli, hastanelere kaldırıldı. Ayrıca olaylar sırasında kullanılan gazdan etkilenenlere ilk müdahale arkadaşları tarafından yapıldı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'in karadan, havadan ve denizden devam ettiği saldırılarda şu ana kadar 715 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 550 kişi yaralandı.

٪d سنوات قبل
default-profile-img