|

İsrail halkından Gazze katliamına destek

İsrail'de yapılan kamuoyu araştırmaları, halkın yüzde 95'inin Gazze'ye yönelik saldırıları desteklediğini ortaya koydu.

Aa
00:00 - 30/07/2014 Wednesday
Güncelleme: 16:25 - 30/07/2014 Wednesday
Yeni Şafak
İsrail halkından Gazze katliamına destek
İsrail halkından Gazze katliamına destek

Tel Aviv Üniversitesi'ne bağlı İsrail Demokrasisi Enstitüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırıların başlamasından bu yana 14, 16 ve 23 Temmuz tarihlerinde 3 anket yapıldığı belirtildi.

"Anketlerin sonucuna göre İsrail kamuoyunun yüzde 95'inin saldırıların gerekçesini onayladığının ortaya çıktığı" ifade edilen açıklamada, halkın, İsrail ordusuna ve saldırıları düzenleyen hükümete verdiği destekte azalma görülmediği vurgulandı.

Desteğin, hayatını kaybeden İsrail askerlerine ve uluslararası toplum tarafından İsrail'e yöneltilen eleştirilere rağmen sürdüğü ifade edilen açıklamada, "Halkın sadece yüzde 5'i, İsrail ordusunun operasyon çerçevesinde çok fazla saldırıda bulunduğu düşüncesinde" denildi.

Çocukların öldürülmesini dans ederek kutladılar

Öte yandan, İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesinin internet sitesinde yer alan görüntüde, onlarca Yahudinin bayramın ilk gününde 7 çocuğun hayatını kaybettiği Şati Mülteci Kampı'na yönelik saldırıdan birkaç saat sonra alkışlar ve danslar eşliğinde "Yarın okul yok. Orada çocuk yok", "Gazze mezarlık", "Bu İsrail toprağı, bu Yahudi devleti" şeklinde slogan attıkları görüldü.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

10 years ago