|

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 2 ölü

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği yeni hava saldırısında 2 Filistinli öldü. Böylece Filistin'de hava saldırılarından ölenlerin sayısı 25'e yükseldi.

Aa
00:00 - 12/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:19 - 12/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 2 ölü
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 2 ölü

İsrail'in Gazze'ye bu akşam düzenlediği yeni hava saldırısında 2 Filistinlinin öldüğü ve hava saldırılarında cumadan bu yana ölenlerin sayısının 25'e yükseldiği bildirildi.

Gazze ilkyardım Servisi Sözcüsü Adem Ebu Selmiya, İsrail'in Gazze kentinin doğu kesimine düzenlediği hava saldırısında iki Filistinlinin öldüğünü belirtti.

Ölenlerin İslami Cihad üyesi oldukları kaydedildi.

İsrail ordusu sözcüsü ise hava kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde İsrail'i karşı roket saldırısı hazırlığında olan bir hücreye saldırı düzenlediğini açıkladı.


-FİLİSTİN, BM İNSAN HAKLARI KONSEYİ'NE ÇAĞRIDA BULUNDU-

Öte yandan, BM İnsan Hakları Konseyi'ndeki Filistin delegasyonundan bir temsilci, Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili acil bir toplantı düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Filistinli temsilci İmad Zuheiri, İsrail'in son ihlalleriyle ilgili konseye bilgi vermek istediklerini, İsrail'in Filistinliler'i öldürdüğünü belirtti.

Temsilci, İsrail tehdidinin askeri ve siyasi olduğunu vurgulayarak, durumu kınadıklarını bildirdi.

Zuheiri son saldırıların, İsrail'in barış sürecinden daha da uzaklaşılması yönündeki çabaları olduğunu söyledi.

BM İnsan Hakları Konseyi Başkanı Laura Dupuy Lasserre de İmad Zuheiri'ye cevaben, soruna eğilebilmeleri için kendilerine kısa süre içinde, hatta bugün, acil toplantı talepleriyle ilgili yazılı bir başvuru yapmalarını istedi.

İsrail'in Gazze'de geçen haftadan bu yana düzenlediği hava saldırılarında 25 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail, Filistinli militanlar olduğunu iddia ettiği kişilerin İsrail topraklarına 100'den fazla roket attığını, bu saldırılarda 2 İsrailli sivilin ağır yaralandığı belirtiyor.


12 yıl önce