|

İsrail'e silah ambargosu çağrısı

İsrail 14 gündür yoğun bir şekilde havadan saldırdığı Gazze'ye 4 gün önce kara operasyonu başlattı. İsrail'in savunuculuğunu üstlenen Batı ülkeleri sessizliğini korurken, aralarında Chomsky, Waters, Pappe gibi dünyaca tanınmış isimler 'İsrail'e uluslararası düzeyde silah ambargosu uygulansın' çağrısı yapıyor.

YENİSAFAK.COM.TR/ DÜNYA
00:00 - 21/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 04:24 - 21/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail'e silah ambargosu çağrısı
İsrail'e silah ambargosu çağrısı

İngiliz Guardian'da yer alan habere göre, dünyaca tanınmış aralarında Nobel Barış Ödüllü isimlerin de bulunduğu 64 isim, İsrail'e dünya devletleri tarafından 'silah ambargosu uygulansın' çağrısı yaptı.

'İsrail suç ortaklarıyla Gazze'ye saldırıyor'

Aralarında Güney Afrika Anglikan Kilisesi'nin başpiskoposu Desmond Tutu, ABD'li bilim adamı Noam Chomsky, dünyaca ünlü müzisyen Roger Waters, İsrailli akademisyen Ilan Pappe'nin de bulunduğu 64 kişi, dünya kamuoyuna yazdıkları bir mektup ile çağrı yaparak, 'İsrail, bir kez daha Gazze Şeridi'ne saldırdı. İsrail, askeri nüfuzunu kullanarak bölgede yasadışı uygulamalarda bulunuyor. Bunu, uluslararası suç ortaklarıyla birlikte yapıyor. Bu sebeple dünyaya İsrail'e silah ambargosu uygulayın çağrısında bulunuyoruz' ifadeleri kullanıldı.

BM İsrail'e ambargo ugulamalı

Mektupta, başta BM olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşlara da çağrı yapıldı. Mektupta, 'BM'den İsrail'e bağlayıcı ve kapsamlı askeri bir ambargonun uygulanmasını talep ediyoruz' denildi.

10 yıl önce