|

İşte Halep işte Humus

Dış Haberler
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:46 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
İşte Halep işte Humus
İşte Halep işte Humus

Suriye'de ateşkese rağmen Beşşar Esed ordusu ülkeyi yakıp yıkmaya devam ederken, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammet Nedal el-Char facebook sayfasından, yapımı biten lüks villasının fotoğraflarını paylaştı.

2 MİLYON DOLARLIK VİLLA

Facebook sayfasında Muhammet Nedal'ın, 'Sonunda bitti' yorumuyla fotoğraflarını paylaştığı ve bir sarayı andıran villasıyla ilgili arkadaşları da tebrik mesajlarını iletti. Halep kentinin, Mouhandissin isimli zengin semtinde yer alan evin değerinin 2 milyon dolardan fazla olduğu belirtiliyor. İnşaatının ise 3 yıl sürdüğü ifade ediliyor. 1957 Halep doğumlu Bakan Muhammet Nedal el-Char, bu göreve 1 yıl önce getirilmişti. Haberin Arap sitelerinde yayınlanması ve tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine Bakan Nedal el-Char, fotoğrafları ve yazılan yorumları derhal facebook sayfasından kaldırdı.


Ağır bombardıman altında

Esad birliklerinin bombardımanı ise ateşkese rağmen tüm hızıyla devam ediyor. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülke genelinde devam eden operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 15 kişinin öldüğünü duyurdu. Humus kentindeki ağır bombardımanda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca evin yıkıldığını ve yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıların olduğunu belirten Örgüt, Hama, Şam ve Halep'te de 7 kişinin güvenlik güçlerinin ateşinde hayatını kaybettiğini belirtti.



12 yıl önce