|

Katliamın boyutu ateşkesle değişiyor

İsrail saldırılarının 19'uncu gününde ilan edilen geçici ateşkesin olduğu saatlerde Gazze'nin Şucaiye ve Beyt Hanun çeşitli bölgelerinde enkaz altındaki cesetler çıkarılıyor. Şu ana kadar çıkarılan cesetlerle beraber ölü sayısı bine yükseldi. Bazı bölgelerde ise İsrail ambulansların geçişine izin vermediği için cesetler sokaklardan kaldırılamıyor.

YENİSAFAK.COM.TR/ DÜNYA
00:00 - 26/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:17 - 26/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Katliamın boyutu ateşkesle değişiyor
Katliamın boyutu ateşkesle değişiyor

Gazze'de 12 saatlik geçici ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından enkazdan 100'e yakın ceset çıkarıldı. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, "Sivil savunma ekipleri İsrail'in şiddetli topçu ateşine maruz kalan sınır bölgelerinde enkaz altındaki 85 cesedi çıkardı" dedi.

Şehit sayısı bine yükseldi

Çıkarılan cesetlerle İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının bine yükseldiğini söyleyen Kudra, sağlık ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü ve sayının artmasından endişe ettiklerini belirtti.

'Bulabildiğim tek şey kızımın kırmızı ayakkabısı'

Saldırıların gerçekleştiği pazar günü canını kurtarmak için kaçtığı Şucaiyye mahallesine bombaların ardında bıraktığı hayatını görmek için geri dönen 48 yaşındaki Rami Ebu Şeneb, 4 katlı evinin son haliyle çayda eriyen bisküvilere benzediğini söyledi.

Ebu Şeneb, elindeki kırmızı ayakkabıları göstererek, "Bulabildiğim tek şey bu, kızımın ayakkabıları. Harabeye dönen bu evlerin pencerelerinden bayram için hazırlanmış kek kokularının yerine ölüm kokusu yükseliyor" diye konuştu.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında abluka altındaki Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Filistinli direniş grupları ve İsrail, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 12 saatlik ateşkes talebini kabul etmiş, geçici ateşkes sabah 08.00'de yürürlüğe girmişti.

10 yıl önce