|

Keskin nişancıya poligonda infaz

Irak'ta 150'den fazla direnişçiyi öldürmekle övünen Amerikalı keskin nişancı Chris Kyle, poligonda öldürüldü. Yayınladığı otobiyografisinde Irak'ta 150'den fazla direnişçiyi öldürdüğünü anlatan Kyle, tartışmalara neden olmuştu.

Aa
00:00 - 3/02/2013 Pazar
Güncelleme: 15:24 - 3/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
Keskin nişancıya poligonda infaz
Keskin nişancıya poligonda infaz

'American Sniper' kitabıyla en çok satanlar listesine giren, eski Donanma mensubu Chris Kyle'in Teksas eyaletinde uğradığı silahlı saldırıda öldüğü bildirildi. Yetkililer, 38 yaşındaki Kyle ile arkadaşının Dallas'ın 128 kilometre güneybatısında yer alan Glen Rose kentindeki bir atış poligonunda ölü bulunduğunu açıkladı. 

Görgü tanıkları, silahlı bir kişinin poligonda Kyle ile arkadaşına ateş açtığını, daha sonra kurbanlardan birine ait otomobille olay yerinden kaçtığını söyledi. Saldırganın yakalanması için operasyon başlatan güvenlik güçlerinin, 25 yaşındaki bir şüpheliyi gözaltına aldığı öğrenildi. 

150 IRAKLIYI ÖLDÜRMEKLE ÖVÜNÜYORDU

1999'dan 2009'a kadar Donanma Özel Operasyon Birlikleri üyesi olarak Irak'ta görev yapan Kyle "American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History (Amerikan Keskin Nişancı: ABD'nin Askeri Tarihindeki En Ölümcül Keskin Nişancının Otobiyografisi" kitabıyla en çok satanlar listesine girmişti.

Kyle'in kitabında 150'den fazla Iraklı direnişçiyi vurduğunu ayrıntılarıyla anlatması tartışmalara neden olmuştu.

11 yıl önce