|

''Kıbrıs dış politikamızdaki en büyük öncelik''

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, "Kıbrıs'ın, Yunanistan'ın dış politikasındaki en büyük önceliği" olduğunu belirtti.

Aa
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 21:19 - 21/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
''Kıbrıs dış politikamızdaki en büyük öncelik''
''Kıbrıs dış politikamızdaki en büyük öncelik''

Venizelos, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın bugün, içerisinde bulunduğu ekonomik zorlukların Kıbrıs politikasını etkilemediğini belirterek, "Yunan hükümeti ve tüm halkı Kıbrıs'ın yanında yer almayı sürdürüyor. Yunanistan ve Kıbrıs'taki ekonomik zorlukların Kıbrıs konusundaki politikamızda değişikliğe neden olacağına inananlar ciddi bir yanılgı içendedirler" ifadesini kullandı.

Açıklamasında, "Kıbrıs'ta uluslararası hukuki düzenin ihlal edildiğini" ve 39 yıl önce yaşananların acılarının halen sürdüğünü belirten Venizelos, "İşgalin ve bunun sonuçlarının ortadan kaldırılması, Adanın, AB üyesi bir ülke olması özeliği ve BM kararları temelinde adil, kalıcı ve işleyebilir bir çözüm ile yeniden birleşmesi, dış politikasında Kıbrıs konusu en büyük önceliği oluşturan Yunanistan'ın hedefi olmaya devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.


11 yıl önce