|

'Liderliğinizi çok takdir ediyoruz'

00:00 - 17/02/2009 Salı
Güncelleme: 02:28 - 17/02/2009 Salı
Yeni Şafak
'Liderliğinizi çok takdir ediyoruz'
'Liderliğinizi çok takdir ediyoruz'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama'yla telefonla görüştüğü bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, kendisini telefonla arayan Obama'yla yaklaşık 30 dakika görüştüğü belirtilerek, şöyle denildi:

“Başkan Obama, Türkiye-ABD ilişkilerine verdiği önemi vurgulamış, Türkiye'nin bölgesel konularda gösterdiği liderliği takdir ettiklerini ifade etmiştir. Görüşmede ayrıca, beraber çalışma niyeti teyit edilmiştir.”

Görüşmenin 30 dakika sürmesi bir ABD Başkanı ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı arasındaki görüşmeler açısından ilk kez bu kadar uzun bir süre olarak yorumlandı.

Başbakan Erdoğan'ı da arayan Obama'nın, “Orta Doğu barış sürecinde şahsınızın liderliğinin hayati önem taşıdığını ifade etmek isterim. AmerikaTürkiye'nin hassasiyetlerini her zaman anlayışla karşılamaktadır” dediği bildirildi. Obama'nın, Orta Doğu'da barışın temini, PKK terörünün sona erdirilmesi,Ermenistan'la ilişkiler başta olmak üzere birçok konuda Türkiye ile birlikte çalışmak istediğini söylediği bildirildi.


15 yıl önce