|

Mandela'nın kulağındaki tavşan çıkartılacak

Nelson Mandela için ölümünden birgün sonra ziyaretçilere açılan heykeli için şok karar. Kollarını açarak gülümseyen Mandela heykelinin kulağında yeralan tavşan figürü için yeniden restore kararı alındı. Heykeltraşların imzasını atmak için yaptıkları belirtilen tavşan sözkonusu restorasyonla yok edilecek.

yenisafak.com.tr-murat palavar
00:00 - 23/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:10 - 23/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Mandela'nın kulağındaki tavşan çıkartılacak
Mandela'nın kulağındaki tavşan çıkartılacak

Geçtiğimiz Aralık ayında hayatını kaybeden Nelson Mandela için yapılan heykelin kulağına yerleştirilen tavşan figürü kaldırılıyor. Heykeltraşların imzasını atmak için yaptıkları bronz tavşan figürü için Güney Afrikalı yetkililer eserin restore edilerek sözkonusu figürün heykelin kulağından kaldırılacağını açıkladı.

Nelson Mandela'nın 9 metrelik dev heykeli Devlet Başkanlığı Sarayı'nın önüne dikilmişti. Kollarını açarak gülümseyen Mandela heykelinin kulağında tavşan figürü olduğu ortaya çıkmıştı.

Heykeltıraşların ise, eseri çok kısa bir süre içinde bitirmek zorunda olduklarından 'telaşla' çalıştıklarını ve bu telaşı sembolize etmesi için heykelin kulağına 'tavşan' diktikleri ifade ediliyor

üney Afrika'nın resmi dilleri arasında yer alan Afrikanca'da 'telaş' kelimesinin aynı zamanda 'tavşan' anlamına da gelmesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

10 yıl önce