|

Medvedev: Nükleer silah bize lazım

Cihan
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 10:54 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Medvedev: Nükleer silah bize lazım
Medvedev: Nükleer silah bize lazım

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, nükleer silahlardan vazgeçemeyeceklerini söyledi. Medvedev, Kremlin Sarayı'nda, 1713 yılında Çar Deli Petro'nun kurduğu Kutsal Katerina madalyasını tekrar tesis etme törenine katıldı. Rusya lideri, aralarında savaş gazisi, sinema - tiyatro sanatçısı, spor ve askeri yetkililerin bulunduğu yaklaşık 23 kişiye çeşitli ödüller sundu.


Ödül töreninde konuşan Medvedev, siyasi gündeme de değinerek, nükleer silahtan vazgeçmeyecekleri mesajını verdi. Medvedev, “Nükleer silah bundan sonra da işimize yarayacak. Onu kullanmaya hazırlanmıyoruz, ama bu silahımız lazım. Çünkü ülkemiz büyük ve zor. Ülkemize değer vermek ve korumak gerekiyor” dedi.


Devlet Başkanı Medvedev, hayırsever, barışçıl ve insani misyon faaliyetlerine önemli katkı sağlayan Rus ve yabancı vatandaşları ödüllendirmek için Kutsal Katerina madalyasının tesis edilmesini öngören kararnameyi imzaladı.


Medvedev, tarihi madalyayı kadın rahibe Lyudmila İlyina, Lipetsk Bölge Hastanesi doktoru Nina Perehojih, Çek Cumhuriyeti'ndeki Kızıl Ordu derneği Başkan Yardımcısı Sonya Goleşkova, Belgorod Hastanesi hekimi Natalya Kunitsina ve Vera Hayırsever Derneği Başkanı Anna Federmesser'e sundu.


Kutsal Katerina madalyası, 1713 yılında Deli Petro tarafından verilmeye başlanmıştı. Petro, eşi Katerina'nın ismini madalyaya vermişti. Fakat 1917 Bolşevik Devrimi ile madalya töreni yeni Sovyet Rusya iktidarı tarafından iptal edildi.


12 yıl önce