|

Meşal: Yahudilerle değil siyonizmle mücadele ediyoruz

Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal, "Yahudilerle değil siyonizmle mücadele ediyoruz." dedi.

Aa
00:00 - 8/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:02 - 8/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Meşal: Yahudilerle değil siyonizmle mücadele ediyo
Meşal: Yahudilerle değil siyonizmle mücadele ediyo

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, ''Siyonizm, artık Arap topraklarında yayılamayacak'' diye konuştu.

Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal ve çok sayıda ülke temsilcisinin katıldığı, Hamas'ın 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları yapılan konuşmaların ardından son buldu. Kutlamalar çerçevesinde, Cezayir, Libya, Lübnan, Mısır, Katar, Kuveyt ve Bahreyn'den gelen heyetlerin de katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. 

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye, törende yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaşadığı hezimete işaret ederek, ''Siyonizm, artık Arap topraklarında yayılamayacak'' dedi.

Öte yandan Altı Gün Savaşı olarak bilinen 1967 Arap-İsrail savaşı sonrasında, ailesiyle beraber 11 yaşındayken Filistin'den çıkmak zorunda kalan Meşal, 45 yıl aradan sonra tekrar Filistin'e gelişini ''yeniden doğumu'' olarak niteledi.

Filistin meselesine destek veren herkese teşekkür eden Meşal, Yahudilerle değil ''siyonizmle'' mücadele ettiklerini vurguladı. Meşal ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Filistin'in BM'de ''üye olmayan gözlemci devlet statüsü'' kazanması için harcadığı çabayı takdir ettiğini belirtti.

Arap heyeti adına konuşma yapan Moritanya heyeti başkanı Muhammed Hasan eş-Şankıti ise İsrail işgalinden kurtuluncaya kadar Filistin'e yardım etmenin Müslümanların sorumluluğu olduğunu kaydetti. Kutlamalara dünyanın farklı ülkelerinden gelen yaklaşık 2 bin 500 misafirin katıldığı belirtildi. 

11 yıl önce