|

Mescid-i Aksa'da gerginlik

İsrail polisi 50 yaş altı Müslümanların cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya ulaşmasına engel olurken, bir grup Filistinli cuma namazını Mescid-i Aksa önünde kıldı.

Aa
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 13:54 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Mescid-i Aksa'da gerginlik
Mescid-i Aksa'da gerginlik

Ramazan ayının son cuma namazı öncesi Eski şehir ve Mescid-i Aksa çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan yüzlerce asker ve polis, 50 yaş altı Müslümanların Mescid-i Aksa'ya gitmesine izin vermedi. Buna tepki gösteren bir grup Filistinli Mescid-i Aksa çevresine kurulan polis barikatları önünde Cuma namazını kıldılar.

Atlı polis birlikleri ve çok sayıda güvenlik görevlisinin gözetiminde kılınan Cuma namazının ardından grup olaysız dağıldı.

Kudüs'teki birçok ana yol ile çevresi dünden bu yana İsrail polisi tarafından kapalı tutuluyor. Ramallah ve Kudüs'te dünden bu yana devam eden çatışamalrda 2 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail, Kudüs'te dün akşam başlayıp sabahın ilk saatlerine kadar devam eden olaylarda 39 Filistinlinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da ihya etmek isteyenlere 50 yaş sınırlaması getiren İsrail polisi, Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilere plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etmişti.

10 yıl önce