|

Mısır ABD'den F 16'lar aldı !

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Mısır Hava Kuvvetleri'ne 4 adet F16 savaş uçağı teslim ettiği bildirildi. Uçakların teslim edilişi ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonla kutlandı. 

Aa
00:00 - 3/02/2013 Pazar
Güncelleme: 21:07 - 3/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
Mısır ABD'den F 16'lar aldı !
Mısır ABD'den F 16'lar aldı !

Büyükelçilik'ten yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın bölgesel güvenliğe desteği kapsamında imzaladığı anlaşmanın bir parçası olarak ABD'den 4 adet F16 savaş uçağını teslim aldığı belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin Kahire Büyükelçisi Anne Patterson'un,''Kutlama, ABD'nin 'Mısır'ın güçlü bir devlet olarak varlığının, ABD'nin, bölgenin ve dünyanın yararına olduğuna inancını gösteriyor. Ortadoğu'nun demokratikleşme yolunda gerekli zor bir süreçten geçtiği bu dönemde, Mısır'ın barış ve güvenlik gücü rolüne devam etmesini temenni ediyoruz. İki ülke arasındaki güvenlik alanındaki ortaklık, müşterek yarara ve 34 yıl boyunca devam eden saygıya dayanıyor. ABD, uzun zamandır Mısır'ın 'vazgeçilmez bir ortak' olduğu görüşünde'' ifadelerine yer verildi.

Anlaşmanın ABD'nin 1,3 milyar dolar değerindeki askeri finans programının bir parçası olarak Mısır'ın savunma gücünü arttırma, terör tehdidi ve bölgesel güvenlik çerçevesinde imzalandığı kaydedildi.

ABD'nin Mısır'a şimdiye kadar 224 adet F16 uçağı gönderdiği, anlaşmaya göre bu yıl içinde toplam 20 adet F16 savaş uçağının Mısır'a teslim edileceği belirtildi.

ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant başkanlığındaki ABD'li heyet, temaslarda bulunmak ve uçakları teslim etmek için önceki gün Kahire'ye gelmişti. 


11 yıl önce