|

Mısır'da tartışmalı maddelere düzenleme

Mısır'ın yeni Anayasa taslağında tartışmalara neden olan 2'nci ve 6'ncı maddelerinde düzenlemeye gidilebileceği bildirildi.

Aa
00:00 - 8/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:21 - 8/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Mısır'da tartışmalı maddelere düzenleme
Mısır'da tartışmalı maddelere düzenleme

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin siyasi çevreleri ve Mısır'ın önde gelen isimlerini diyaloğa çağıran ulusa sesleniş konuşmasının ardından düzenlenen basına kapalı diyalog toplantısı devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, toplantıda, tartışmalı maddeler olan 2'nci ve 6'ncı maddeler üzerinde düzenleme yapılabileceği, bunun için de anayasa hukukçularından oluşan bir kurul oluşturulmasının görüşüldüğü kaydedildi.

Toplantıda ayrıca, Anayasa Kurucu Komisyonu'ndan çekilen üyelerle, ayrılığa düşülen maddeler konusunda tek oturumluk bir görüşme yapılması ve referandum tarihinin gözden geçirilmesinin ele alındığı belirtildi.

Yeni anayasa taslağının 2'nci maddesi, cumhurbaşkanının kararlarına dokunulmazlık getirirken, 6'ncı madde, milli güvenliği ve 25 Ocak Devrimi'ni tehdit eden bir ortam oluşması halinde, karar alma yetkisinin cumhurbaşkanına devredilmesini sağlıyor.

11 yıl önce