|

Nijerya'da Boko Haram saldırısı

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa ve kuzeybatısındaki Kano eyaletlerinde Boko Haram militanlarının düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 28 kişi öldü.

Aa
00:00 - 28/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:48 - 28/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Nijerya'da Boko Haram saldırısı
Nijerya'da Boko Haram saldırısı

Tara Anaba adlı görgü tanığı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adamawa'da başta Zar ve Muben köyleri olmak üzere Hong yerel yönetim bölgesinde Boko Haram militanları olduğu sanılan kişilerin, 23 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

Bir diğer görgü tanığı Sodangi Kobe de Mubeng'deki saldırının kurbanlarının büyük bölümünü kadın ve çocukların oluşturduğunu, köyde evlerin de ateşe verildiğini belirtti.

Ülkenin kuzeybatısındaki Kano eyaletinde de bir kiliseye atılan bomba, beş kişinin ölümüne yol açtı.

Polis, St. Charles Aile Kilisesi'ne düzenlenen bombalı saldırıda, ikisi kadın biri asker beş kişinin yaşamını yitirdiğini, sekiz kişinin yaralandığını açıkladı.

Bu arada Kano eyaletinde dün kadın bir intihar komandosu, üniversitenin girişinde üzerindeki patlayıcıları havaya uçurdu.

Osman Yau adlı görgü tanığı, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, genç bir kadının, Kuzeybatı Kano Üniversitesi'nin girişinde yetkililer tarafından fark edilmesi üzerine üzerindeki patlayıcıları havaya uçurduğunu söyledi.

Olayda saldırganın dışında ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.


10 yıl önce