|

Obama'dan Kuzey Kore'ye eleştiri

Kuzey Kore'nin saldırgan hareketlerini eleştiren Obama, Kuzey Kore'nin düşmanlığının güçlülük değil zayıflık olduğunu söyledi

Aa
00:00 - 30/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:31 - 30/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Obama'dan Kuzey Kore'ye eleştiri
Obama'dan Kuzey Kore'ye eleştiri

ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore'nin düşmanlığının güçlülük değil zayıflık olduğunu bildirdi.

Beyaz Saray'da Japonya Başbakanı Yoşihiko Noda'yı ağırlayan Obama, konuk başbakanla birlikte Pyongyang yönetiminin başarısız olan son füze fırlatma girişimi dahil Kuzey Kore'nin saldırgan hareketlerini eleştirdi.

Barack Obama, Pyongyang'ın faaliyetlerini güçlülüğün değil zayıflığın göstergesi olarak değerlendirirken Noda ise Kuzey Kore'nin füze fırlatma girişiminin Pyongyang'ın nükleer programıyla ilgili diplomatik çabaları baltaladığını ifade etti.

Obama, Noda'yla düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD ve Japonya'nın diğer bölge ülkeleriyle birlikte Kuzey Kore'nin uluslararası sorumluluklarına uyması konusunda ısrarlı olduklarını belirtti.

Barack Obama, Kuzey Kore'nin uyguladığı eski tip provokasyonların artık geçerliliği kalmadığını söylerken Noda ise Pyongyang yönetiminin geçmişteki uygulamalarının yeni bir nükleer deneme yapma olasılığını gösterdiğini kaydetti.

Noda, Çin'in, Kuzey Kore'nin nükleer programını dizginlemede önemli bir oyuncu olarak durmaya devam ettiğini söyledi.

Bu arada, Obama, Çin'de ev hapsinden kaçan önde gelen muhaliflerden Çen Guançeng'in ABD'nin Pekin Büyükelçiliği'nde olduğu iddiasını teyit etmedi.


12 yıl önce