|

Ölüm kampına giden yollar temizleniyor

Esed rejiminin kuşatması altında insanların açlıktan öldüğü Yermuk Mülteci Kampı'na giden yollardaki enkaz ve barikatlar yardım girişleri için temizleniyor.

Aa
00:00 - 11/02/2014 Salı
Güncelleme: 18:33 - 11/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Ölüm kampına giden yollar temizleniyor
Ölüm kampına giden yollar temizleniyor

Suriye'nin başkenti Şam'da uzun süredir rejimin kuşatması altındaki Yermuk Mülteci Kampı'na giden yollardaki enkaz ve barikatların yardım girişleri için kaldırılmaya başlandığı bildirildi.

İnsani yardımların girebilmesi için Filistinliler, kamptaki yollarda temizliğe başladı. Nusra Cephesi ile Filistinli silahlı gruplar arasında Pazar günü yapılan anlaşma doğrultusunda yardımların girişini kolaylaştırmak için çalışmalar sürüyor.

Aktivist Ziya Muhammed, "Geçen Pazar günü yapılan anlaşmayla Nusra Cephesi ile Özgür Suriye Ordusu kampı Filistinlilere bırakmasına rağmen rejim güçleri, yollardaki engellerin kaldırılmadığı gerekçesiyle yardımların kampa girişine izin vermiyor" dedi.

Muhammed, "Yardımlar için kampın giriş ve çıkışları henüz açılmadı. Ancak kamp içerisindeki caddelerde topraktan yapılmış engeller temzilenmeye başlandı" diye konuştu.

Esed güçlerinin kuşatması altında yer alan Yermuk m

10 yıl önce