|

Ölüm koridoru

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara dönük saldırılar devam ediyor. Çad ve Kamerun'a kaçmaya çalışan Müslümanların konvoyları, Hristiyan çeteler tarafından vuruluyor.

.
00:00 - 11/02/2014 Salı
Güncelleme: 22:07 - 10/02/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Ölüm koridoru
Ölüm koridoru
'ÖLDÜRMEKTE KARARLILAR'

Hristiyan çetelerin ve militanların artan saldırılarına uğrayan Müslümanlar için Orta Afrika Cumhuriyeti, dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri haline geldi. Afrika barış koruma gücü MISCA'nın sözcüsü Sandou Jean Pierre, çetelerin Kamerun ve Çad'a kaçan Müslümanları öldürmekte kararlı olduğunu, konvoyların zorlukla ilerleyebildiğini itiraf etti.

DÜN 2 KİŞİ DAHA LİNÇ EDİLDİ

Başkent Bangui'deki şiddet de devam ediyor. Hristiyan çeteler burada da 2 Müslümanı linç etti. Çeteler, dün Müslümanların 7 Hristiyanı öldürdüğünü iddia ederek buna misilleme yaptıklarını söylüyor. Geçen hafta da bir tören sonrasında askerler kalabalıkta olan ve Seleka savaşçısı olduğundan şüphelenilen bir Müslümanı linç etmişti.

MÜSLÜMAN KALMAYABİLİR

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, tüm Müslüman nüfusun ülkeyi terk etmek zorunda kalabileceğini açıkladı. Örgüt açıklamasında, 'Önümüzdeki haftalar içinde kalan Müslümanlar da Çad'a gidebilirler. Tamamen boşaltılmış Müslüman mahalleleri var. Buradaki evlerini yıkıp, Müslümanların izlerini siliyorlar' dedi.


10 yıl önce