|

Onbinler Tahrir'e yürüdü

Mısır'daki darbenin 100. gününde cuntanın başı Sisi'ye gençler sürpriz yaptı. Aksam saatlerinde sokaklarda toplanan on binlerce genç 'Sisi defol' sloganlarıyla Tahrir Meydanı'na yürüdü. Devrimci Güçler Koalisyonu ve Ögrenci Birlikleri'nin protestosuna İhvan da destek verdi.

.
00:00 - 2/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 2/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Onbinler Tahrir'e yürüdü
Onbinler Tahrir'e yürüdü

Mısır darbenin 100. gününde dev gösterilere sahne oldu. Sosyal medya üzerinden organize olan darbe karşıtı on binlerce kişi, ordunun yönetime el koymasının ardından ilk kez Tahrir Meydanı'na girdi. Devrimci Güçler Koalisyonu ve Öğrenci Birlikleri'nin organize ettiği gösteriye İhvan-ı Müslimin de destek verdi.

DARBECİLERİ İSTEMİYORUZ

Gösteriler nedeniyle Kahire'de yollar kilitlendi. 'Askerin yönetimini istemiyoruz', 'Sisi defol' diye slogan atan on binler Mursi'nin serbest bırakılmasını talep etti. Baltacılar olarak adlandırılan darbe destekçisi çeteler ise göstericilere saldırdı. Darbe karşıtlarına taş ve sopalarla müdahale eden baltacılar polis ekiplerinin meydana girmesiyle sona erdi.

GÖZALTILAR SÜRÜYOR

Darbecilerin İhvan liderleri ve üyelerine yönelik gözaltı operasyonları da sürüyor. İhvan'ın Beni Suveyf'teki liderlerinden Yunus Serhan'ın oğlu Abdurrahman, güvenlik güçleri tarafından iş yerinde gözaltına alındı. Beni Suveyf'e bağlı Nasır kentinde sabah düzenlenen baskınlarda 'hükümete ait kurumları yakma eylemlerine karıştıkları' gerekçesiyle 2, Eş-Şarkıyye'de de 'öğrencileri, dersleri boykot etmeye teşvik ettikleri' gerekçesiyle 3 İhvan üyesi gözaltına alındı. Beni Suveyf iline bağlı Fakus kentinde de düzenlenen gösterilerde İhvan üyesi oldukları belirtilen 3 göstericiyi gözaltına aldı.


11 yıl önce