|

Pakistan seçimlere sancılı giriyor

Pakistan'ın en büyük partisi Pakistan Halk Partisi'nin lideri Bilavel Butto, ciddi hayati tehlike gerekçesiyle seçimden önce dönmemek üzere Pakistan'dan ayrıldı.Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in lideri olduğu Tüm Pakistan İslam Birliği Partisi'nin de 11 Mayıs'ta yapılacak seçimleri protesto edeceği bildirildi.

Ajanslar
00:00 - 3/05/2013 Cuma
Güncelleme: 18:24 - 3/05/2013 Cuma
Yeni Şafak
Pakistan seçimlere sancılı giriyor
Pakistan seçimlere sancılı giriyor

Pakistan Halk Partisi(PPP)nin eşbaşkanı Bilavel Butto'nun seçimlerin yapılacağı 11 Mayıs'ta güvenlik nedeniyle Pakistan'da olmayacağı açıklandı. Bilavel Butto hakkında çok ciddi hayati tehlike olduğu iddia edildi.

Bilavel Butto'nun hayati tehlike nedeniyle ülkeden ayrıldığı ve zaten şimdiye kadar seçim kampanya ve mitinglerine katılmadığı bildiriliyor.

Partide yapılan görüşmeler sonucu Bilavel'in seçim çalışmalarına şahsen katılmaması kararı alındı. Daha önce suikast sonucu Benazir Butto'yu kaybeden partinin Bilavel'i de kaybetmek istemediği ifade edildi.

Öte yandan Bilavel'in şu an nerede olduğu da açıklanmadı. Bilavel'in Pakistan'dan geçen hafta başında ayrıldığı ve ülkeye seçimden önce de dönmeyeceği kaydedildi.

Pakistan'da 11 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde şimdiye kadar partilere yönelik pek çok saldırı düzenlendi.

Bilavel Butto, eski Başbakan Benazir Butto ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'nin tek oğlu.

MÜŞERREFTEN BOYKOT

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in lideri olduğu Tüm Pakistan İslam Birliği Partisi'nin 11 Mayıs'ta yapılacak seçimleri protesto edeceği bildirildi.

Ülkede geçen hafta yerel mahkeme tarafından ömür boyu siyasetten men cezasına çarptırılan  Müşerref'in partisinin sözcüsü Muhammed Amjad, yaptığı basın açıklamasında, eski başkanın siyaset yapmasının yasaklanması nedeniyle seçimlere katılmama kararı aldıklarını söyledi.

Amjad, Müşerref'in siyasi haklarının iade edilmesine kadar mücadelelerinin süreceğini ve 11 Mayıs'ta yapılacak genel seçimleri protesto edeceklerini belirtti.

Seçimlere katılmak amacıyla 4,5 yıl aradan sonra ülkesine dönen Müşerref, eski başbakanlardan Benazir Butto'nun öldürülmesinde rolü olduğu gerekçesiyle iki hafta önce hakkında tutuklama kararı verilmiş ve güvenlik nedeniyle ev hapsine alınmıştı.

1999 ile 2008 yılları arasında devlet başkanlığı yapan Müşerref, görevinden ayrıldıktan sonra İngiltere'ye yerleşmiş ve 2010 yılında Tüm Pakistan İslam Birliği Partisi'ni kurmuştu.


11 yıl önce