|

Panik sürüyor, sular 10 metre çekildi!

Endonezya'nın Aceh açıklarında 8,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı. Endonezya Devlet Başkanı, depremle ilgili yaptığı açıklamada 'can kaybı ve hasara ilişkin bilgi yok' dedi. Depremden sonra 8.3 ve 8.2 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi.

Ajanslar
00:00 - 11/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 12:00 - 11/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Panik sürüyor, sular 10 metre çekildi!
Panik sürüyor, sular 10 metre çekildi!

Endonezya'nın Açe eyaletinin açıklarında meydana gelen 8.7 büyüklüğündeki depremin Endonezya ile birlikte Singapur, Tayland, Hindistan'ın güneyi ve Sri Lanka'da hissedildiği bildirildi.


Türkiye'nin Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya'daki depremden sonra, bölgede yaşayan Türk vatandaşlarından yaralanan ya da hayatını kaybeden bulunmadığını bildirdi.


Endonezya'nın Açe eyaletini açıklarında 8.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Endonezya Jeofizik Ajansı, tsunami uyarısı yayınladı.


ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin büyüklüğünün 8.7 olarak düzeltti. İlk verilen bilgilerde depremin büyüklüğü 8.9 olarak açıklanmıştı.


USGS depremin merkez üssünün 33 kilometre derinlikte olduğunu duyurdu. Depremin merkez üssünün Açe'nin başkenti Banda Açe şehrine 431 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi.


Uzmanlar bu depremde açığa çıkan enerjinin onlarca atom bombasına eşdeğer olduğunu ifade ediyor.


"ATEŞ ÇEMBERİ"

Endonezya, “Pasifik Ateş Çemberi” olarak tabir edilen ve sık sık deprem, tsunami ve yanardağ patlamalarının olduğu bölgede bulunuyor.


Ülkede, 26 Aralık 2004'de 9.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunamide 13 Hint Okyanusu ülkesinde toplam 230 bin kişi hayatını kaybetmişti. Sadece Endonezya'da can kaybı 170 bin kişi olmuştu.


Açe bölgesinde ise en son Ocak 2012'de 7.3 büyüklüğünde bir deprem olmuştu.


27 ÜLKE İÇİN TSUNAMI ALARMI

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Hint Okyanusu genelinde, toplamda 27 ülke için tsunami alarmı verildiğini açıkladı. Hindistan yönetimi de Nicobar ve Andaman Adaları ve doğu sahilleri için tsunami uyarısında bulundu. Özellikle doğuda 6 metre yüksekliğinde dalgalar bekleniyor.


Sri Lanka'da da tsunami uyarısı verildi. Tayland ise vatandaşlarını kıyı bölgelerinden çekilmeleri konusunda uyardı. Pakistan, Umman, İran ve Maldivler de alarma geçti.


Uzmanlar bu depremde açığa çıkan enerjinin onlarca atom bombasına eşdeğer olduğunu ifade ediyor.


ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

Endonezya'nın Açe eyaletini vuran 8,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Banda Açe'nin 617 kilometre güneybatısında olduğu bildirildi.


Depremin derinliğinin okyanusun 16 kilometre altında olduğu belirtildi.


Açe eyaletini, 8,6 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 2 saat sonra 8,2'lik bir deprem daha vurmuştu.


Sarsıntıdan sonra yeni bir tsunami uyarısı yapılmıştı.


Bir deprem daha

Endonezya'da 8.3 büyüklüğünde yeni bir deprem daha oldu.


12 yıl önce