|

Peres, Erdoğan'dan özür diledi

Yeni Şafak
00:00 - 29/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 22:18 - 29/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Peres, Erdoğan'dan özür diledi
Peres, Erdoğan'dan özür diledi

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak özür dilediği öğrenildi.


İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak özür dilediği öğrenildi. Telefon görüşmesinin 5 dakika kadar sürdüğü ve samimi bir havada geçtiği kaydedildi.


Görüşmede Peres'in, Erdoğan'a, amacının kendisini kişisel olarak eleştirmek olmadığını, yüksek sesle konuşmasının kişisel alınmaması gerektiğini söylediği ve yaşananlar yüzünden Erdoğan'dan özür dilediği öğrenildi. Peres'in "işbirliğimiz devam edecek" mesajı verdiği ifade edildi.



İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, “olanlardan son derece üzgün olduğunu ve dostların zaman zaman kendi aralarında tartışabileceğini” söylediği öğrenildi.


Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Şimon Peres, Başbakan Erdoğan'a, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve başbakan olarak Erdoğan'a her zaman büyük saygı duyduğunu söyledi. Peres'in, telefon görüşmesinde şunları söylediği bildirildi:


“Bugün olanlar için son derece üzgünüm. Dostlar zaman zaman kendi aralarında tartışabilirler. Herşeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'ne ve başbakan olarak size her zaman büyük saygı duydum. Kendimi Türkiye'nin ve Başbakan Erdoğan'ın dostu olarak görüyorum. Başbakan olarak size olan saygım ve takdirim her zaman sürmüştür.”



Başbakan Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu toplantısı kapsamındaki “Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli” oturumunu terk etmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısından ayrılırken, BBC muhabirinin sorusu üzerine, “Peres, bir kabile reisiyle konuşmuyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na nasıl hitap edilmesi gerektiğini öğrenmesi lazım” dedi.



15 yıl önce