|

Putin bu kez üçüncü

İngiliz The Times gazetesinin yaptığı araştırmaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada en çok hayranlık duyulan üçüncü kişi oldu. 13 ülkeden 14 bin kişinin katıldığı araştırmada Microsoft''un kurucusu Bill Gates birinci olurken, ABD Başkanı Barack Obama ikinci oldu.

Cihan
00:00 - 12/01/2014 Pazar
Güncelleme: 14:56 - 12/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Putin bu kez üçüncü
Putin bu kez üçüncü

Gazetenin çalışmasına göre Putin''in Rusya''da elde ettiği popülarite dünya sıralamasında öne çıkmasına sebep oldu. Putin listede dördüncü sırada yer alan Papa Francis''in de önüne geçmeyi başardı.

Rusya''daki sıralamada Putin birinci olurken, Ruslar Bill Gates''i ikinci, Angelina Jolie''yi üçüncü ve Almanya Başbakanı Angela Merkel''i de dördüncü seçti. Rusya''da geçici siyasi sığınma hakkı ile bulunan CIA eski çalışanı Edward Snowden ise ilk ona girerek sürpriz yaptı.

Çin de ise dünyanın en zengin adamı Gates en beğenilen isim oldu. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping''in ikinci olduğu Çin sıralamasında, Obama üçüncü Rus lider Putin de dördüncü oldu.

The Times''ın Aralık ayında yaptığı çalışmada ise Putin, ülkesini yeniden uluslararası alanda etkin bir yere taşıdığı için yılın adamı olarak seçilmişti.


10 yıl önce