|

Rusya 'Esed ile görüşün' dedi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye muhalefetini rejimle görüşmeleri başlatmaya çağırdı.

Aa
00:00 - 26/02/2013 Salı
Güncelleme: 22:26 - 26/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Rusya 'Esed ile görüşün' dedi
Rusya 'Esed ile görüşün' dedi

Rus Interfaks haber ajansına göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Berlin'de yaptığı görüşmeden sonra gazetecilere, Roma'da Batılı ülkelerin ve bazı bölge ülkelerinin temsilcileriyle görüşecek Suriye muhalefetine, diyalog lehinde olduklarını bildirmesi ve bu görüşmeleri adlandırmaları konusunda güvendiklerini belirtti.

Lavrov, 'Şam rejimi temsilcilerinin her iki tarafın müzakere ekibinin olduğu ve mümkün olduğunda diyaloğa başlamaya hazır olduklarını kendilerine bildirdiğini' de ifade etti.

Sergey Lavrov, Kerry ile Berlin'de yaptıkları görüşmede, Suriyeliler arasındaki görüşmeleri başlatmaya yardım etmek konusunda ellerinden geleni yapma konusunda hemfikir olduklarını vurguladı.

Lavrov, şiddetin devam etmesinin kabul edilemeyeceği, Rusya ve ABD'nin, üzerlerine düşeni yapma noktasında kararlı oldukları yönündeki ortak görüşü paylaştıklarını belirtti.

'Elbette her şey bize bağlı değil ancak hükümet ve muhalefet arasında en kısa sürede diyaloğun başlamasını kolaylaştıracak koşulları sağlamak için üzerimize düşeni yapacağız' diyen Lavrov, 'Kimse Suriyelilerin yerine onların sorunlarını gideremez ancak bunun görüşülmeye başlaması için müzakere masasına oturulması gerek' ifadesini kullandı.

11 yıl önce