|

Salih gitti kavga bitmedi

Mahmut Osmanoğlu
00:00 - 12/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 03:14 - 12/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Salih gitti  kavga bitmedi
Salih gitti kavga bitmedi

Yemen'de uzun yıllar iktidarı elinden bulunduran Ali Abdullah Salih gitti ama Yemen'de kavga bitmedi. Durumun daha da kötüleşmesinden endişe ediliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayınlanan El - Beyan gazetesi 7 Mart tarihli sayısında Yemen'in güneyinde bölünme tehditleri taşıyan bir gelişmeye sürmanşetinden "San'â Elkaide'nin ordu karargâhını ele geçirmesini soruşturuyor" başlığıyla yer verdi.

Haberin spotunda "Elkaide Örgütü" Şabve'de İslami emirlik kurdu." Bilgisi veriliyor.

Gazete Ebyen vilayetinde Elkaide örgütüne mensup silahlı güçlerin ordu karargâhına saldırısı sonrasında öldürülen asker sayısının 185'e ulaşması sonrasında, Yemen eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in akrabalarının Elkaide ile danışıklı dövüş içerisinde oldukları iddialarının tavan yaptığının altını çiziyor.

Habere göre, iddiaları ciddiye alan Yemen'in çiçeği burnunda devlet başkanı Abdurabbihi Mansur Hadi konuyu ordu karargâhının Elkaide tarafından ele geçirilmesini araştırmak üzere bir komisyon kurdurtmuş.

Gazete haberinde Yemen'in güneyinde meydana gelen önemli bir gelişmeyi de aktarıyor. Habere göre Yemen'deki Elkaide örgütü Yemen sıvı gazının ihracının yapıldığı önemli bir limana sahip Şebve vilayetinde yeni bir İslami emirlik tesis etmiş.

Yemen'de uzun uğraşlar sonucu Salih gitti ama kavga hâlâ bitmedi; kolay bitecek gibi de gözükmüyor.


12 yıl önce