|

Şam ağır ateş altında

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin başkent Şam'ın çeşitli bölgelerine yoğun şekilde top ve roket saldırısında bulunduğu bildirildi.

Aa
00:00 - 2/04/2013 Salı
Güncelleme: 18:12 - 2/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Şam ağır ateş altında
Şam ağır ateş altında

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), ordu güçlerinin Kasyon Dağı'ndan kentin güney kesimlerinde yer alan Seyyide Zeynep, Tadamun, Kisva ve Hüseyniye banliyölerine roketlerle saldırdığını, saldırının ardından söz konusu bölgelerden dumanların yükseldiğini belirtti.

Kentin batı kesimindeki Mezze Askeri Havaalanı yakınındaki Dareya bölgesinin Esed güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığını aktaran LCC, başkentin Berze, Cobar ve Haresta bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed rejimine bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

LCC, rejim güçlerinin Doğu Guta, Duma, Mikelbiye, Yermuk bölgelerine düzenlediği havan topu saldırısı sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu ifade etti.

LCC, Kasyon Dağı'ndan fırlatılan roketlerin sesleriyle, Cobar'da iki ordu arasındaki çatışma seslerinin kent merkezinden rahatlıkla duyulduğuna dikkati çekti.

Bu arada Halep, Dera, İdlib, Deyru'z Zor, Hama ve Humus'ta iki ordu birlikleri arasında da çatışmaların yaşandığına işaret eden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), rejim güçlerinin bu bölgelerdeki muhaliflerin yoğun yaşadığı yerlere havadan ve karadan operasyonlar gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

11 yıl önce